Auto's
Karma GS-6 is nog altijd een Tesla-killer

Karma GS-6 is nog altijd een Tesla-killer

Kan de Karma GS-6 de strijd met de Tesla Model S nu wel aan?

Dik 10 jaar geleden was er een ware strijd tussen moderne, luxe supersedans in het sportievere segment. Denk aan de Maserati Quattroporte, Mercedes CLS en Porsche Panamera. Maar er waren twee vernieuwende alternatieven op komst: de Tesla Model S en de Fisker Karma.

Opvallend feitje: de eerste basislijnen van die Tesla Model S zijn door Henrik Fisker zelf getekend! Aanvankelijk leek Henrik Fisker zelfs de betere papieren te hebben. De Fisker Karma was een PHEV en Fisker had meer ‘automotive ervaring’ dan Tesla. We weten hoe het afgelopen is. Tesla is het meest waardevolle merk ter wereld en Fisker probeert het binnenkort met een nieuw elektromerk.